Vetri Maaran, welcome

Wij vernemen dat de wereldberoemde Indiase filmmaker Vetrimaaran nieuw lid is van De Eendracht. Vetrimaaran is filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent die werkt in de Tamil filmindustrie. Vetrimaaran maakte zijn regiedebuut met de veelgeprezen Polladhavan (2007). Zijn tweede speelfilm Aadukalam (2011) won zes National Film Awards. Hij maakt films onder zijn productiebedrijf, Grass Root Film Company. In 2016 won hij reeds vier National Film Awards en één Filmfare Award.

Binnenkort wordt iedereen getrakteerd op een glas gratis melk in Ons Lokaal. De Heilige Koe van Vetri Maaran werd immers reeds gespot op de parking van het clublokaal. De voormalige speelplaats – die nu gebruikt wordt als parking voor de vereniging – werd overigens daarom door de stedelijke Dienst Reiniging deze week zeer goed proper geborsteld. Enkel opletten dat de buren – met sikkel en hamer – de koe niet vroegtijdig halal slachten.

Zonder op de religieuze toer te gaan, toch even serieus nog want in India met la vache on ne rit pas. De heilige koe is mede heilig omdat het de mens voorziet van melk en werkkracht op het platteland. De koe staat centraal in het hindoeïsme want zonder had de mens geen bestaansrecht hebben gehad en het hindoeïsme zich niet kunnen verspreiden. Het is een eerbetoon aan een dier dat door de grote hindoegeleerden wordt aangeduid als ‘de moeder der schepselen’. Beste clubleden en bezoekers, gelieve daarom de koe te respecteren en met waardige groet te benaderen.

Een interessant artikel over Vetrimaaran en de duivensport lees je op
http://www.thehindu.com/news/cities/chennai/vetrimaarans-next-could-be-on-pigeon-racing/article7471974.ece
Vetri Maaran
364, 12th Street
Ashtalakshmi Nagar, Valasaravakkam
Chennai 600095
Tamil Nadu
India

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s