Seni çok özlemistim – Ik heb je erg gemist.

Slechts een enkele blik
gedreven door hartstocht
hunkerend om het weerzien
wat wij waren voor elkaar
in jonge jaren van liefde.

2 juli 2011 – ‘Ali Baba‘ BE-11-5150537 vliegt razendsnel naar thuis om bij zijn vrouwtje te zijn en om er voor te zorgen. ‘Ali Baba’, een duiver die ik via een duivenbon haalde bij Ata Ogüz, een Turks-Belgische of Belgisch-Turkse duivenmelker, wonend in de Noordlaan te Genk. Dat is daar vanwaar de ‘Vieze Mannen’ van KFC Winterslag op 20 oktober 1981 Arsenal FC met 1-0 terug naar Londen stuurden. Een echte Arsenal score dus. Soit, Ali is mijn allereerste duif die een eerste prijs vloog – een onvergetelijk ogenblik. Wat een mooie dag. Ali vloog dat jaar 6 prijzen per viertal op 9 vluchten. In 2012 won hij 9 prijzen op 13 vluchten en in 2014 behaalde hij nog 5 prijzen op 10 vluchten. In de nazomer van 2014 ging hij van het hok.

Wij schrijven 20 juni 2016 – bijna twee jaar later – Ali is terug op ons duivenhok – zijn duivenhok. Hij werd goed verzorgd en staat bolrond, helemaal gezond. De Turkse Riviera heeft hem blijkbaar goed gedaan. Maar ook ontzettend dol en blij om terug in zijn thuishaven te zijn: hij vindt er zijn oude liefde zelfs terug want zijn ‘Blauwtje’ BE-11-5015669 zit ook nog op het hok. Het mag eigenlijk een wonder heten want ik heb na al die jaren nog maar 7 duivers en 6 duivinnen op het hok – kwekers en vliegers samen, jongen exclusief. Ja, ik ben iemand met de kleine mand en met het groot mes. In de duivensport moet dat ook. Maar wie goed doet wordt goed beloond. Zo’n duif mag blijven en ook altijd terugkomen.Wie tussen de schachten van Waterschei en Winterslag is opgegroeid en tussen de kompels heeft geleefd, heeft er voor altijd zijn thuis. Ali, de hardwerkende gastarbeider, is zo’n man. Gènk, ich haag van óch.

Ali heeft zijn vrouwtje nu dus terug en op minder dan een halve minuut was het weer grote liefde. Want oude liefde roest niet. Na enkele jaren – en hertrouwd te zijn geweest met Omer uit Zepperen maar ook terug weduwe geworden – heeft ‘Blauwtje’ nu ook weer haar eerste liefde en levenspartner terug bij haar. Inmiddels is ze wel volledig geïntegreerd na een volledige inburgeringscursus te hebben doorlopen. Haar man uit Sint-Truiden wilde dat zo. Een burka of hijab heeft ze wel nooit gedragen. Tijdens haar eerste huwelijk droeg ze wel nog een kleurrijk Turks sjaaltje met ingestikt patroon maar dat heeft ze inmiddels afgelegd. Maar Ali maalt er niet om want zijn grote liefde ziet er nu nog mooier uit dan vroeger.

Senin ile mutluyum. Ik ben gelukkig met jou.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s