Gebraden duif

Voor wie het niet meer ziet zitten met de wedstrijdduiven geef ik hierbij een mooi eindejaarsrecept.

Gebraden duif op grootmoeders wijze

gebraden-duif


Ingrediënten

4 duiven
150 g gerookte spekblokjes
5 sjalotjes
150 gram boter
1 tak tijm
1 blaadje laurier
1 teentje look ongepeld
cayennepeper
peper en zout
muskaatnoot
1 flesje donker bier
3 eierdooiers
1,5 dl room

Bereidingswijze
Snijd de sjalot in ringen. Smelt de boter in een cocotte. Kruid de duiven flink met peper en zout en een beetje cayennepeper en muskaatnoot. Bak de duifjes rondom mooi bruin. Let erop dat de boter niet verbrand (dit kan men oplossen met wat arachideolie erbij te voegen of regelmatig wat koude boter). Voeg de sjalotjes, tijm, laurier en het teentje look toe. Laat, na toevoeging van een half flesje donker bier, onder deksel 2 tot 3 uur verder garen op een heel zacht vuurtje. Controleer regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan is, voeg indien nodig de rest van het bier toe. Serveer met frietjes of met grijs boerenbrood. Bind de duivensaus met de eierdooiers, los geklopt in room.

Naar een idee via http://www.mijnverstand.be/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s