Jonge duiven (deel 3)

Na herhaaldelijk lappen tot Bekkevoort zijn de jonge duiven nog met 26 in aantal, helaas ook twee gekwetste duiven moeten verwijderen.

Vorige woensdag 31 mei 2017 zijn dan voor de eerste maal de jongen op leervlucht naar Hannuit 45 km geweest. Het was een voortreffelijke leervlucht met geen enkel verlies en 11 duiven thuis op minder dan 2 minuten. Na een half uur was de laatste duif thuis. Vandaag krijgen deze duiven allemaal een chipring en gaan ze mee naar Chimay 133 km.

Vandaag staat een korte provinciale vlucht Chevrainvilliers – voor één oude duif en drie jaarlingen – op het programma. “Coulibaly” (oude duif) is na drie dagen sinds gisteren terug thuis en laat één vleugel lichtjes hangen. Hij moet zich toch ergens gekwetst hebben met training aan huis. Coulibaly is niet genoemd naar een voetballer maar naar Amedy Coulibaly, de man die begin dit jaar in Parijs een politie-agente en vier mensen in een joodse supermarkt vermoordde. Ik dacht even dat mijn duif zelf slachtoffer was geworden van een terrorist, de slechtvalk of havik. Ja, wij hebben ook inheemse terroristen.

Verder gaan er vandaag ook nog 6 duiven weg voor de oneloftrace Thailand Grand Pigeon Race 2017 (T.G.P.R.) in Thailand. De selectie is gemaakt.

Het zal deze avond rustig op de hokken worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s