Het steengoede kampioenenei

Vandaag was er bij De Eendracht Genk een duivententoonstelling van een tiental duiven van Piet Aelberts uit Genk, algemeen kampioen 2015 in de vereniging. De moeite natuurlijk om eens naar de duiven te gaan kijken samen met mijn vriend Jos Ramaekers uit Houthalen. De afspraak was gisteren al gemaakt.

Gisteren ook werden al de twee eerste eieren gelegd op mijn hok, uit de kweekkoppels die ik op kerstavond bij elkaar had gezet. De vroege eieren na 9 dagen inspireerden mij om eens in alle stilte mijn eerste Nieuwjaarsgrap uit te halen.

Ik had een stenen ei meegenomen en bij een duivin in de tentoonstellingsmand gelegd. Dan maar terug in het clublokaal, met een warme chocomelk in de hand wachten op het hilarisch moment dat er iemand zou zeggen: “Er heeft daar een duivin een ei gelegd”.

Maar het bleef stil na het eerstvolgend bezoek van een duivenmelker, opvallend ontzettend stil eigenlijk. Nieuwsgierigheid noopte mij te gaan kijken in de tentoonstellingsruimte. Het ei van de duif van de grote kampioen van De Eendracht was vliegen, afin het was verdwenen. Van paaseieren weet ik dat ze uit de lucht vallen maar dat een Nieuwjaarsei kan vliegen vooraleer het een duif is, dat wist ik nog niet. Welk een wonderbaarlijk ei dus.

En de duivenmelker, wel die tastte regelmatig in de zak van zijn winterjas want zo’n gouden ei moet je immers met liefde koesteren en goed warm houden is dan de boodschap. Even later vertrok hij snel maar tevens voorzichtig naar huis om het ei met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid onder één van zijn betere broedkoppels te leggen.

Binnen 18 dagen zal er een jonge duif geboren worden. Het zal een steengoede jonge duif zijn.

duif-in-steen-2

Advertenties